Manifest Zuidhorn

Dit project is medio 2018 geïnitieerd door de raad van de voormalige gemeente Zuidhorn en bedoeld om de overdracht van de samenwerking met de dorpen na de gemeentelijke herindeling soepel te laten verlopen.

In dorpsmanifesten hebben de dorpen hun visie op de toekomst van het dorp helder en compact uiteengezet. De manifesten staan vol met plannen voor de toekomst maar ook met ideeën over hoe dorpen de uitvoering willen oppakken. Het is een mooie basis voor een goede samenwerking met de gemeente.

Namens Groninger Dorpen mocht Blink vijf dorpen begeleiden bij het proces van het dorpsmanifest. Hier zijn vijf concrete manifesten uit voortgekomen. Een plan is een eerste stap maar belangrijker is dat een dorp er concreet mee aan de slag. De papieren werkelijkheid moet de echte werkelijkheid worden. En deze stap is in deze dorpen zeker gezet.

Lees hier meer over het project ‘Een manifest voor toekomstbestendige dorpen gemeente Westerkwartier’

 

In dit project heb ik prettig samengewerkt met cabaretier Arno van der Heijden.  Op een laagdrempelige manier haalde hij overdag samen met zijn fotograaf verhalen, beelden en anekdotes op uit het dorp. ’s Avonds verwerkte hij dit in een op maat gesneden theaterprogramma voor het dorp. Onder begeleiding van een pianist en met hulp van de fotograaf. Een hele mooie manier om op een gezellige manier met dorp aan de slag te gaan met hun speerpunten voor de toekomst.

Klik hier voor film met de samenvatting van Arno